24u service
vraag hier meer info

De autolift, een troef voor de gebruiker, de bouwheer én de architect

Architecten die woningen in het hogere segment ontwerpen en ook actief zijn in de betere appartements- en kantoorprojecten, vertrekken daarbij minstens van de volgende aandachtspunten: de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten, zorgen voor optimaal comfort voor de bewoners/gebruikers, en dit in een mooie vormentaal gieten die eenheid en rust uitstraalt. Het woord ‘autolift’ mag op zich dan niet sexy zijn, de autoliften van RDL Engineering voldoen wel helemaal aan deze drie aandachtspunten. En we voegen er nog een extra troef aan toe: maximale veiligheid!

Autolift

RDL Autolift voor appartementen en kantoren

In deze projecten moet elke kubieke meter ruimte zo goed mogelijk worden gevaloriseerd. Onze autoliften zijn de meest compacte op de markt en nemen niet meer plaats in dan een doorsnee garagebox. Ze vervangen de klassieke inrijhelling die op het gelijkvloers én in de kelder zorgt voor veel onbenutte ruimte. Die kan nu opnieuw worden omgezet in woon-, werk- of parkeerplaats. In tegenstelling tot bij andere constructeurs is er boven de RDL Autolift geen extra uitloophoogte nodig. Een normale verdiepingshoogte is reeds voldoende. Het volume boven de autolift kan daardoor dus ook worden benut als deel van de hogere bouwlaag in een appartement of kantoor.

De montage doen we liefst pas op het einde van het bouwproces. Dit heeft diverse voordelen. Zo meten we de liftput en de liftschacht op basis van de reële situatie op, zodat we de lift tot op de centimeter nauwkeurig kunnen ontwerpen en inpassen. De lift kan bovendien ook niet verkeerd worden gebruikt of beschadigd tijdens eerdere fasen van de bouwwerken.

De RDL Autolift is een totaalpakket. We leveren zowel de lift als de poorten op het gelijkvloers en in de kelder en zorgen dat die voor indiensttreding samen worden gekeurd en een CE-attest krijgen. Ook de verlichting in de liftschacht en liftput is inbegrepen, net als het kraan- en hijswerk en het regelen van parkeervergunningen en omleidingstrajecten op de dag van de montage.

Een RDL autolift project kan naast de autolift ook een schuif-, draaiplatform of parkeerlift omvatten. Ons zusterbedrijf Strobbe Mobility Solutions is exclusief verdeler van deze producten

Autolift

De werking van de autolift wordt dag en nacht vanop afstand gemonitord. Wanneer de lift niet in gebruik is, doet ze op geregelde tijdstippen zélf testen. Als er een component hapert of defect blijkt te zijn, krijgen we daar onmiddellijk een melding van. Zo kunnen we snel, gericht en zelfs preventief ingrijpen. Monitoren vanop afstand heeft ook nog een ander voordeel. Een verkeerde handeling van een gebruiker kan ervoor zorgen dat de lift stilvalt. We kunnen vanop afstand onmiddellijk vaststellen wat het probleem is, en de gebruiker de nodige instructies geven om de lift opnieuw op een veilige manier in werking te stellen. Deze manier van werken betekent dubbele winst voor de gebruiker: de autolift is snel terug in dienst én de interventie is goedkoper dan wanneer we een technicus ter plaatse moeten sturen.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van de RDL Autolift:

Snelle offerte en gebruiksvriendelijk ontwerp

Als architect of ingenieur in een studiebureau wil u snel kunnen inschatten of uw klant gewonnen is voor een autolift. Neem contact met ons op, en binnen de twee uur (tijdens de kantooruren) bezorgen we u een gedetailleerde offerte en kant-en-klare ontwerpfiles die u makkelijk in uw eigen ontwerp kunt integreren.

Voorsprong in techniek en veiligheid

RDL Engineering was in 2006 een van de eerste bedrijven in België die autoliften ontwierp, plaatste en onderhield. In de voorbije 15 jaar legden we de lat continu hoger op het vlak van gebruiksgemak, technische mogelijkheden en esthetische uitstraling. Wat veiligheid betreft sluiten we geen compromissen. Met onze RDL Autolift en de Ideal Park Autolift kunt u als architect of ingenieur technieken dus op uw beide oren slapen. En dat doet uw eindklant ook!

Meer weten over autoliften in appartementen?

Lees verder